Inkomen

Wat is gewaarborgd inkomen?

15 Jaar Ervaring

Oplossing Op Maat

Onafhankelijk Kantoor

Gewaarborgd inkomen

Als zelfstandige kunt u het zich niet veroorloven lange tijd buiten strijd te zijn door bijvoorbeeld ziekte of na een ongeval. De eerste maand ontvangt u geen enkele vergoeding en ook daarna is de uitkering van de sociale zekerheid maar erg bescheiden. Denk daarom aan een verzekering Gewaarborgd Inkomen.

Wat is een Gewaarborgd Inkomen?

Kunt u tijdelijk of zelfs blijvend niet meer werken door ziekte of na een ongeval? Met de verzekering Gewaarborgd Inkomen ontvangt u tot 80% van uw huidige inkomen zolang u arbeidsongeschikt blijft. Zo vermijdt u financiële problemen.

De 5 voordelen van een Gewaarborgd Inkomen

  • U krijgt een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid bovenop de uitkering van het ziekenfonds.
  • U kiest zelf hoe ruim uw bescherming moet zijn en hoe de uitkering berekend wordt.
  • U beslist tegen welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid u zich verzekert (ziekte en/of ongevallen).
  • De premies zijn 100% fiscaal aftrekbaar.
  • Bij blijvende arbeidsongeschiktheid krijgt u een uitkering tot uw pensioenleeftijd.

Pensioenplan

VAPZ

In het Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen kan zowel een pensioenkapitaal als een overlijdensverzekering worden opgenomen. Daarnaast kunt u een aantal aanvullende waarborgen laten opnemen in de polis (Premieterugbetaling, Arbeidsongeschiktheidsrente en Overlijden door (Verkeers)ongevallen).

IPT

Dankzij de Individuele Pensioentoezegging kunt u als zelfstandige bedrijfsleider voor een interessante aanvulling op uw wettelijk pensioen zorgen, en tegelijkertijd voor een bescherming bij vroegtijdig overlijden en/of bij arbeidsongeschiktheid.

POZ

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap? Dan kunt u, bovenop uw VAPZ-premie voor een interessante aanvulling op uw wettelijk pensioen zorgen, en tegelijkertijd voor een bescherming bij vroegtijdig overlijden en/of bij arbeidsongeschiktheid.

RIZIV-polissen voor (Para)medische beroepen

Bent u arts, apotheker, tandarts of kinesist? En bent u geconventioneerd?

Dan kunt u aanspraak maken op de zogenaamde RIZIV-premie voor de opbouw van een aanvullend pensioen.

Een RIZIV-polis is vergelijkbaar met een VAPZ. Alleen moet u niet zelf de premies betalen, maar doet het RIZIV dat in uw plaats. Die premie krijgt u als tegenprestatie voor de tarieven waar u zich als geconventioneerde aan moet houden. De premie dient voor uw pensioenopbouw en wordt jaarlijks rechtstreeks door het RIZIV gestort in uw contract.

Uw RIZIV-contract is perfect te combineren met uw andere pensioenplannen binnen de 80%-regel. Ieder jaar worden de premies aangepast. Van zodra ze gekend zijn verschijnen ze in het Staatsblad.

03 298 30 60

info@leenvdw.be

Marreweg 60 2520 Ranst