Je onderneming laten verzekeren

Meer informatie over het verzekeren van jouw onderneming?

15 Jaar Ervaring

Oplossing Op Maat

Onafhankelijk Kantoor

Aansprakelijkheid voor uw onderneming

U doet uw uiterste best om klanten en leveranciers tevreden te stellen, maar een vergissing, ongeluk of beroepsfout kan altijd voorvallen.

Dat bewijst het stijgend aantal schadevorderingen. Omdat ook de geclaimde bedragen steeds toenemen, is een goede aansprakelijkheidsverzekering absoluut aan te raden. Wij zoeken voor u naar de gepaste oplossing op maat van uw onderneming.

De vergoedingen bij schade kunnen gaan om stoffelijke, lichamelijke of onstoffelijke schade.

De stoffelijke schade is schade aan goederen, gebouwen,… van uw klant of anderen.

De lichamelijke schade die anderen ondervinden vb. door het uitschuiven in je praktijk bij het binnenkomen.

De onstoffelijke schade kan gaan over uw winst die daalt doordat u niet meer kan werken met uw beschadigde voertuig. Of het financiële verlies dat een handelaar lijdt doordat hij zijn winkel heeft moeten sluiten door waterschade in een aanpalend appartement.

Voertuigen

Wanneer u uw wagen zowel voor zakelijke verplaatsingen als privé gebruikt, volstaat uw particuliere autoverzekering niet. U dient dan een professionele autoverzekering af te sluiten, net zoals voor specifieke bedrijfsvoertuigen voor uw zelfstandige activiteit.

Wanneer u over meerdere bedrijfsvoertuigen beschikt, kunnen de verzekeringen van deze voertuigen geïntegreerd worden in één wagenparkverzekering. U behoudt zo een goed overzicht. Vraag er meer over.

Rechtsbijstand

Iedereen heeft rechten, maar heeft men ook de juiste tools? Elke zelfstandige of bedrijfsleider kan te maken krijgen met professionele geschillen: met een klant, een leverancier, een werknemer, fiscale administratie… 

Heel wat mensen maken bovendien geen gebruik van het rechtssysteem:

 “Omdat het veel tijd in beslag neemt” (83%), “Omdat het te duur is” (81%), “Omdat men zich niet thuis voelt in de juridische wereld” (58%)… (Exclusief representatief marktonderzoek Datasynergie 12/2018).

De kosten om een conflict op te lossen kunnen hoog oplopen. Zo blijkt uit dossiers van rechtsbijstandsverzekeraar D.A.S. dat een gemiddelde procedure voor de rechtbank bij zelfstandigen en ondernemingen 4 391 EUR kost. U goed beschermen tegen zulke kosten is dus van belang.

Een goede rechtsbijstandverzekering biedt hier de oplossing. Bij D.A.S. worden jaarlijks 75% van alle conflicten opgelost door hun juristen en dossierbeheerders. De overige conflicten worden via de rechtbank beslecht. 

Met een onafhankelijke verzekering rechtsbijstand kunt u dus gerust zijn dat uw rechten verdedigd worden wanneer nodig.

Bereken hier zelf welke impact een ruime rechtsbijstand op uw bedrijf kan hebben.  

Plan gerust een gesprek in met ons kantoor. Wij bespreken samen uw noden en behoeftes.

03 298 30 60

info@leenvdw.be

Marreweg 60 2520 Ranst